Plaatsnijden

Plaatsnijden van metaal met de hoogste precisie

Onze lasersnijmachine, een Finn-Power L6, behoort tot de wereldtop en lasersnijdt aan een hoge snelheid staal, inox (RVS) en aluminium. De machine met een vermogen van maar liefst 4000 watt is verbonden met onze computers en wordt volledig automatisch gestuurd. Onze Finn-Power snijdt elke vorm uit metaal met de grootste nauwkeurigheid uit. Wij garanderen een perfect braamloos eindproduct.

Plaatwerk op maat

Lasersnijden is een uitstekende technologie om prototypes, stukwerk en seriewerk uit te voeren. Dankzij onze hightechmachine kunnen wij ook probleemloos complexe ontwerpen aan. Je beschikt niet over een technische tekening? Geen probleem, dan kan je beroep doen op onze technische tekenaars die je 3D-ontwerp maken.

Bacovo lasersnijdt deze materialen

In onze werkplaats in Lint lasercutten wij platen met een afmeting tot 1,5 x 3 meter. De maximale plaatdiktes zijn:

  • Staal van 0,10 tot 20 millimeter
  • Inox tot 12 millimeter
  • Aluminium tot 10 millimeter
  • Messing
  • Cortenstaal

Staal
leent zich voor veel constructies. Het is perfect bewerkbaar en daardoor zeer geschikt voor trappen, leuningen, deurframes, armaturen maar ook machines, liften en constructies.

Cortenstaal
is een weerbestendige metaallegering die roest tot een bepaald niveau. Typische voorbeelden van toepassingen met cortenstaal zijn bloembakken, brievenbussen, belettering, zuilen en tuinornamenten.

Inox
wordt voornamelijk gebruikt in de voedingsindustrie, de zorgsector en laboratoria met toepassingen zoals belettering en brievenbussen. Inox of RVS roest niet en is perfect te onderhouden.

Aluminium
heeft het voordeel van roestvrij en vooral licht van gewicht te zijn. Ideaal dus voor constructies zoals werfpalen en camerapalen.

Messing
is een metaal dat heel buigzaam is, eenvoudig te vervormen en een zeer groot geleidingsvermogen heeft. Messing heeft veel toepassingsmogelijkheden in de industrie en woningbouw zoals lichtarmaturen en interieurtoepassingen.

Plexiglas
of acrylaat is een kunststof die licht, sterk en gemakkelijk bewerkbaar is. Plexiglas is geschikt voor diverse binnen- en buitentoepassingen zoals folderstandaards, lijsten, maar ook lichtreclame en interieurbouw.

Bekijk onze realisaties in plaatsnijden!

Hulp nodig?

Al meer dan 56 jaar specialiseert Bacovo zich in metaalconstructies op maat: lasersnijden, laswerken, plooien en graveren in staal, inox en aluminium. Van één stuk tot kleine en grote oplages.