Lascobot voor
ongeëvenaarde precisie

Ontdek de TruArc Weld 1000 van Trumpf, het geautomatiseerde booglassysteem voor een ongeëvenaarde efficiëntie en precisie

Met de TruArc Weld 1000 van de gerenommeerde fabrikant Trumpf beschikken we over een geautomatiseerd systeem voor booglassen. Deze robotlaser is uitgerust met een cobot. Nadat de operator de cobot handmatig over een onderdeel heeft geleid, voert de cobot automatisch de lasopdracht uit. Voor repetitieve orders is dit aanzienlijk efficiënter dan handmatig mogelijk zou zijn.

Cobot laat toe in enkele minuten te programmeren en te lassen

In tegenstelling tot conventionele industriële robots kan de operator de cobot met de hand over het onderdeel bewegen. Een geïntegreerd sensorsysteem zorgt ervoor dat het gemakkelijk kan worden geleid. Trumpf heeft de cobot uitgerust met een bedieningseenheid waarmee de gebruiker waypoints en begin- en eindpunten van de lasnaad opslaat en zo het programma creëert. De besturing van de cobot bevat ook sjablonen voor lasprogramma’s en lasparameters, bijvoorbeeld voor verschillende plaatdiktes. Samen met de besturingseenheid op de lastoorts vereenvoudigt dit de robotprogrammering aanzienlijk. Gebruikers kunnen met de TruArc Weld 1000 in slechts enkele minuten programmeren en lassen.

Lascobot booglassysteem

Lascobot booglassysteem

Automatische verwerking met de TruArc Weld 1000

Veel componenten die gebruikers met de hand lassen, kunnen automatisch worden verwerkt met de TruArc Weld 1000. Dankzij de tijdbesparende programmering loont het zelfs bij kleine batchgroottes en enkelstuks – zelfs als de onderdelen slechts een korte lasnaad hebben. De robotlaser produceert reproduceerbare rechte en gelijkmatige naden, voorkomt spatten en zorgt daarmee voor een hoge laskwaliteit.

Dubbele Laspositie

Trumpf heeft de TruArc Weld 1000 uitgerust met een scheidingswand die kan worden verhoogd en verlaagd. Op deze manier kunnen gebruikers het werkgebied delen en één grote (één station) of meerdere kleinere onderdelen (twee stations) lassen. Bij gebruik in één station last de robot componenten met een afmeting tot 2.000 mm x 600 mm x 600 mm. Afhankelijk van de afmetingen zijn verdere breedte- en lengteverhoudingen mogelijk. Bij gebruik in twee stations verwerkt de TruArc Weld 1000 kleinere componenten met een afmeting tot 600 mm x 600 mm x 600 mm. Om beide stations eenvoudig te bereiken, pendelt de robot tussen twee posities langs een lineaire as. Tijdens het lassen aan de ene kant kan de operator een onderdeel aan de andere kant plaatsen. Het robotprogramma kan automatisch worden overgedragen van het ene station naar het andere.

Bekijk onze realisaties in metaal op maat!

Hulp nodig?

Al meer dan 56 jaar specialiseert Bacovo zich in metaalconstructies op maat: lasersnijden, laswerken, plooien en graveren in staal, inox en aluminium. Van één stuk tot kleine en grote oplages.